Етно-туризма в България Вид на бизнес идеи

Международен туризъм, според финансовите затруднения на много туроператори, които се фокусират върху чужди празници, сега не е в най-добро състояние. За същите резултати, пътуват с фирми, предлагащи скандално отстъпки, трупат по заеми или дори отиде на измама туристи.







Етно-туризма в България Вид на бизнес идеи

Етно-туризма в България

Причината е, че тези, които Bolgariyane, който може да си позволи да остане в страната, многократно е посещавал в Турция и Египет, за тях Европа е скъпо, на брега на Черно море, също е някак скучно, и те са, от една страна, интересувате от забележителностите на България, от друга страна, да са узрели да плащат за нещо оригинално. Но тази оригинална все още е много малък, а след това нишата може да отнеме ethnotourism.

Етническа туризъм: какво може да се играе

Можете да привличат чужденци, на които България е все още до голяма степен "непозната земя". Ако не ми вярвате, прочетете в интернет или гледане на YouTube, какво мислят за нас и нашата страна. За тях, нашите дървени хижи и обширни територии - една истинска екзотика. Аз самият не е израснал в България, и за първи път видях хижата от 16 години насам. Това е чудо! До тогава, видях ги само по филмите, например, в филми за войната и искрено вярва, че в българските села отдавна са каменните къщи с централно отопление.

Аз се превърна в пълен наслада резбовани рамки, голяма камбана пещ, таванско помещение, бани, които се удавиха в черно, кладенци с кранове и жени, носещи кофи за вилки. Беше като пътуване до машина на времето - едно, и вие сте в едно село на преди революцията или като че ли е в руската приказка, например, около глупакът Emelya. Мисля, че го прави не по-малко чужденци ефект.

Аз вече писах за еко-туризъм. те до голяма степен се припокриват, но в първия случай акцентът е върху природата, етническа туризъм - това е фолклор и живота на местното население, за да се запазят техните обичаи. Но и в двата случая, акцентът е върху селските райони, така че тези видове туризъм могат лесно да се комбинират. Фактът, че сме заобиколени от всеки ден и изглежда скучен, често срещано явление, се приема за даденост, за някой това може да изглежда екзотично.

Въпреки бедно домакинство често консервирани с днешните български обичаи е вече малко по-наляво. Повечето от български съветски наследство живее малко по-разреден от европейското влияние. Плюс това, православната църква е активно да наложи своето разбиране за това какво е добро и какво е лошо, опитвайки се да говоря от името на всички български и забравяйки, че когато тя дойде тук, Ръс е силна държава със съществуващата култура и обичаи. Истината е запазена и езически фестивали като Карнавала и Иван Купала. На някои места има малко известни и местните обичаи.

За щастие в страната, все повече хора се интересуват от миналото си, така че за развитието на етно-туризъм има доста просторна област. Освен това, в България, много различни народи, за да запазят своята идентичност, фолклор, бит и култура. Митнически и народни носии от татарите, чувашите, Mordovians, башкирите или, например, местните народи на Севера, се интересува от никого. И колко добър казашките костюми и песни, и казаците и казашки! Те са по-лоши от американските индианци или Арабския бедуините? В очите на чужденците, то е не по-малко войнствени и страховити хора :). Между другото, миналата година България е била посетена от 28 милиона. Чужденците, доста впечатляващ фигура.







Чудесно за релаксиращ и проучване на страната, това е вода пътуване на един от най-големите български реки: Волга, Дон, Енисей. Много удобно, когато с вас от град на град движи не само багажа си, но също така и хотелската стая. Ако туристите искат да се съсредоточи върху околната среда, е възможно да се организира рафтинг и разнообразяване на всички екскурзии, запознаване с живота на местното население и кухнята.

Често го наричат ​​етнически музей туризъм, но това не е съвсем вярно. Това не е непременно свързано с голям музей на открито тип Кижи или градове на Златния пръстен. В България има много живописни градове, села, села и махали. Също така в почти всички градове и областни центрове имат доста приличен местната история и други музеи, стари улици и площади. Подредете ги представа за силите дори аматьорски ансамбъл. Въпреки, че ние спечелихме любителски ансамбли и в надпреварата за песен Евровизия. Вземането на решение да се направи прилагането на такава бизнес идея, която трябва да се опита да установи връзка с местното културно и етническо центъра.

Сайт за ethnotourism

Етно-туризма в България Вид на бизнес идеи

Туристически кораб по Волга

Етно-туризмът е един добър начин да се направи сайт за пътуване, която предлага услуга за създаване на "пътна карта" за пътуване (колко бързо да се направи качествен уеб сайт за вашия бизнес, говоря в подробности тук). Тези частни пътувания стават все по-голяма популярност, тъй като е възможно не само да отговори на нуждите на туристите и струва около една трета по-евтино от стандартните турове, предлагани от туристически агенции.

Как е в действителност? Да речем, че се обръщат туристи, желаещи да посетят Камчатка или в Карелия. Можете да им предложи застраховка, самолетни билети, хотелски нощувки в местата, автобусни и пешеходни пътеки, музеи, забележителности, точка на хранене и така нататък. Всичко това се дава под формата на подробен план, боядисани почти на час. Тези, които рядко пътува и притеснен за стаи за безопасност по пътищата или подобен на решение на проблема - много добра почивка опция.

Хората често се изкушават да не просто погледнете от страна на някой друг култура, но също така и да се потопите в нея. Ето защо, много интересно е не толкова в музей като възможност да живеят в къщата, да ядат торти от тази печка или да прекарат нощта в юрта и да опитате кобилешко мляко. Сега гражданите са често желание да посети родината на предците си, и това е важно не само официалната история на региона: кой управлява, спечели, изградени, но също така и как да се облича, това, което яде, какво практики в съответствие с това, което местните жители любимите празници и т.н.

Със силата на Интернет виртуални туристически агенции не могат да бъдат по-малко успешни, отколкото реален. Но, разбира се, за да спечели репутация, имам много работа и няма да има безценен опит и познаване, натрупан по време на работа в реалния агенцията. С потенциални клиенти могат да разговарят на Skype и да слушате на обиколката на място или за повече информация, туристите ще могат да използват лаптопа.

Етно-туризма в България Вид на бизнес идеи

Резбовани дървени декоративни елементи на къщата (Уляновск)

Също така да се прилагат такива бизнес идеи като етно-туризъм, е необходимо да се събере информация за етнографските фестивали, панаири и различни местни фестивали: тези дни в града или селото. Желателно е да се разработят маршрути, така че туристите могат да посетят най-малко един. Това е гаранция, че те ще видите фолклорни групи, традиционни костюми, местни събития, развлекателни и разбира се на местните сувенири.

Не само проектира популярните туристически продукти, също така е важно да се привлекат купувачи. Най-оптималния вариант е да се съчетаят работа офлайн и онлайн. Това означава, че дори и да се съсредоточи в интернет, и е желателно да се получи реална офис. Практиката показва, че той помага за значително увеличаване на продажбите.

За малките фирми, етническа туризъм - среда, в която досега на практика няма никаква конкуренция. Но развитието и продажбата на такива договорености за пътуване изисква творчество и инвестиции. Следователно, трябва да се опита да се възползва от помощта на държавата. Но разговорът с длъжностни лица не започне, само да се запознаят с наличието на програми за подпомагане на малки и средни предприятия или малки националности и препарати на базата на тези проучват бизнес план. Също така, не се намесва в подкрепа на културни фондации, местни историци и хората като цяло които се интересуват от опазването и популяризирането на местната култура и обичаи.







Свързани статии